A- A A+
Κηφισίας 1 & Αγίου Ραφαήλ, 56532 Πολίχνη, Θεσ/νίκη

τηλ. +30 2310 672 436

Έλεγχος Σφραγίσματος Πώματος & Επιπέδου Στάθμης

  Πελάτης:   Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. - "ΔΙΟΣ"
  Βιομηχανία:   Εμφιάλωση Νερού
  Εφαρμογή:   Οπτικός Έλεγχος Σφραγίσματος Πώματος & Επιπέδου Στάθμης

 

 Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PlantManager τεύχος Ιουνίου 2017

 

H Robovision στα 12 χρόνια λειτουργίας της έχει κατακτήσει την κορυφή στις εφαρμογές μηχανικής όρασης, δίνοντας αξιόπιστες λύσεις στη βιομηχανική παραγωγή. Αντιπροσωπεύει την Cognex που είναι πρωτοπόρος στη μηχανική όραση (machine vision). Με τις «έξυπνες» κάμερες πραγματοποιούνται έλεγχοι συσκευασίας, στάθμης, πώματος, εκτύπωσης, επικόλλησης ετικέτας, ομοιομορφίας και χρώματος, μέτρηση διαστάσεων, οδήγηση ρομποτικού βραχίονα, ανάγνωση χαρακτήρων, barcode και QR code σε οποιαδήποτε προϊόντα.

Το 2013 οι άνθρωποι της Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. θέλοντας να προστατέψουν το φυσικό μεταλλικό νερό Διός ήρθαν σε επαφή με τη Robovision και προμηθεύτηκαν σύστημα μηχανικής όρασης.

Το εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Σ. Μεντεκίδης Α.Ε - “ΔΙΟΣ”, εξασφαλίζει απόλυτα τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στον καταναλωτή για άριστη ποιότητα και υγιεινή. Το εργοστάσιο,  ένα κτίριο ενεργειακής κλάσης Α, είναι εξοπλισμένο με τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης PET και γυάλινων φιαλών. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, το οποίο πηγάζει από τον Όλυμπο, εμφιαλώνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να ελέγχει μία προς μία κάθε φιάλη για τη σωστή εφαρμογή του πώματος καθώς και την κατάλληλη στάθμη του νερού. Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε γραμμή παραγωγής που εμφιαλώνει 32.000 φιάλες την ώρα, στο σημείο μετά τον πωματισμό και πριν την τοποθέτηση της ετικέτας. Όταν ανιχνευτεί σφάλμα κατά τον οπτικό έλεγχο της φιάλης το σύστημα απόρριψης το βγάζει αυτόματα εκτός γραμμής. Η φωτογράφηση του πώματος και της στάθμης επιτυγχάνεται με τη χρήση φωτισμού Back Light. Ο ειδικός αυτός φωτισμός δημιουργεί εικόνα  με μεγάλη αντίθεση ώστε να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος με μέγιστη ακρίβεια.

DIOS 01

Η κατασκευή συστήματος απόρριψης και αυτοματισμού έγινε εξ' ολόκληρου από τη Robovision. Χάρη στους ευέλικτους σκελετούς στήριξης της Inocon η κατασκευή μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε γραμμή. Οι κάμερες διαθέτουν προστασία IP67 από υγρασία και σκόνη και όλο το σύστημα προσαρμόστηκε πάνω στη γραμμή παραγωγής.  Με τη βοήθεια ενός γραμμικού οδηγού ο χειριστής μπορεί εύκολα να μεταβάλλει με ακρίβεια το ύψος του συστήματος για αλλαγή από τη μικρή στη μεγάλη φιάλη.

Το σύστημα ολοκληρώνεται με ένα βιομηχανικό πάνελ χειρισμού. Πρόκειται για το VisionView900, μια έγχρωμη οθόνη αφής 9 ιντσών από την Cognex. Το μενού της οθόνης είναι πολύ φιλικό και προσαρμοσμένο στην εφαρμογή. Από την οθόνη αυτή ο χειριστής μπορεί να επιλέξει το αποθηκευμένο πρόγραμμα για το ανάλογο προϊόν, να ρυθμίσει τις παραμέτρους των εργαλείων, να παρακολουθήσει τα στατιστικά του ελέγχου και να δει τις εικόνες των απορριφθέντων φιαλών.

Το σύστημα  ελέγχει ένα προς ένα όλα τα προϊόντα σε πραγματικό χρόνο πάνω στη γραμμή παραγωγής. Έτσι ελαττωματικά προϊόντα δεν μπορούν να περάσουν στα επόμενα στάδια και να διοχετευθούν στην αγορά. Τα οικονομικά οφέλη από αυτή τη διαδικασία είναι πολλαπλά.

DIOS 02

Σε σχόλιο του ο διευθυντής της παραγωγής Δημήτριος Βασιλειάδης αναφέρει πως «Το σύστημα αυτό είναι ο καλύτερος σύμμαχος μας για την προστασία του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ αφού ελέγχει κάθε μέρα ένα προς ένα όλα μας τα προϊόντα. Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα ήταν φυσικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί από εργαζόμενους γιατί η ταχύτητα και ο όγκος παραγωγής είναι μεγάλος. Η επένδυση αυτή μας απάλλαξε από την πιθανότητα να έχουμε οικονομικές ζημίες από την προώθηση ελαττωματικών προϊόντων στην αγορά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος όλα αυτά τα χρόνια από τη λειτουργία του συστήματος και την υποστήριξη της Robovision».

Robovision New Logo

 

Είμαστε μια καινοτόμος και τεχνολογικά προηγμένη εταιρία που καθημερινά φροντίζουμε οι πελάτες μας να ενημερώνονται για τις νέες καινοτομίες, ώστε να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν.

Εγγραφή στο Newsletter

  

 

warranty

AHK Melos 2023

SME Journey Social Media GR

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικό
Κηφισίας 1 & Αγίου Ραφαήλ, 56532 Πολίχνη, Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310 672 436

 

Υποκατάστημα
Μερόπης 11, 10441, Αθήνα
Τηλ: 210 515 78 61
back