A- A A+
Κηφισίας 1 & Αγίου Ραφαήλ, 56532 Πολίχνη, Θεσ/νίκη

τηλ. +30 2310 672 436

Έλεγχος πρεσσαρίσματος μεταλλικής λάμας

  Πελάτης:   Ν. Μπαζίγος Α.Ε.
  Βιομηχανία:   Επεξεργασία Μετάλλου
  Εφαρμογή:   Έλεγχος πρεσσαρίσματος μεταλλικής λάμας.

 

 Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Εργαλειομηχανές τεύχος 121

 

Η Robovision ολοκλήρωσε πρόσφατα μια ακόμη εφαρμογή οπτικού ελέγχου στην εταιρία Ν.Μπαζίγος Α.Ε. Πρόκειται για την τέταρτη επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιριών. Η τελευταία εφαρμογή αφορά στον έλεγχο της διαμόρφωσης ελάσματος σε πρέσα.

Η πρέσα είναι η Kaiser V16, η οποία έχει ρυθμιστεί να διαμορφώνει λάμα αλουμινίου με σκοπό την παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων. Στόχος της Ν. Μπαζίγος είναι να δουλεύει η πρέσα αδιάλειπτα με 300 χτυπήματα το λεπτό. Όμως, κατά τη διαδικασία της διαμόρφωσης, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες όπου διαταράσσεται η ομαλή τροφοδότηση της λαμαρίνας με συνέπεια την αναδίπλωση της. Τότε στο επόμενο χτύπημα το περίσσιο υλικό μέσα στο καλούπι δύναται να προκαλέσει ζημιά. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λυθεί το καλούπι να ελεγχθεί για τυχούσες φθορές και αν έχει γίνει ζημιά να επισκευαστεί.

Είναι αντιληπτό ότι το λύσιμο και η επισκευή του καλουπιού είναι τόσο χρονοβόρα όσο και κοστοβόρα διαδικασία. Αυτού του τύπου οι καθυστερήσεις δεν είναι επιθυμητές από κανένα, ειδικότερα δε, όταν ο τελικός πελάτης είναι απαιτητικός και έχει θέσει μηδενικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Bazigos MetalPart 3

Εκεί ακριβώς είναι που η Robovision με τα 12 χρόνια εμπειρίας στη μηχανική όραση έδωσε τη λύση, με την εγκατάσταση της κάμερας In-Sight 7050 που έχει δυνατότητα λήψης 100 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο. Με αυτή την έξυπνη κάμερα και τη βοήθεια ενός ειδικού φωτιστικού εντοπίζεται η αναδίπλωση της λαμαρίνας, ακόμη και όταν η λαμαρίνα ανασηκωθεί κατά ένα χιλιοστό του μέτρου.

Bazigos MetalPart 3

Η έναρξη του ελέγχου δίνεται από το PLC της πρέσας στις 320 μοίρες του κύκλου της. Μετά από 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου που αντιστοιχούν σε 27 μοίρες στη μέγιστη ταχύτητα, η κάμερα απαντά στο PLC αν είδε σφάλμα. Αυτό δίνει αυτόματα εντολή στην πρέσα να σταματήσει ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή. Το έργο υλοποίησαν με επιτυχία οι μηχανικοί της Robovision Ηλίας Κουράκος και Στέλιος Χατζηεμμανουήλ, σε συνεργασία με τον κ. Σωτήρη Κοντογιάννη.

Ο τελευταίος είναι στενός συνεργάτης και των δύο εταιριών και έχει κάνει τον εκσυγχρονισμό της πρέσας με αυτοματισμό αιχμής. Στη οθόνη αυτοματισμού της πρέσας ο χειριστής μπορεί να δει την εικόνα της κάμερας και να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος που σταμάτησε την πρέσσα, για να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Bazigos MetalPart 1

Robovision New Logo

 

Είμαστε μια καινοτόμος και τεχνολογικά προηγμένη εταιρία που καθημερινά φροντίζουμε οι πελάτες μας να ενημερώνονται για τις νέες καινοτομίες, ώστε να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν.

Εγγραφή στο Newsletter

  

 

warranty

AHK Melos 2023

SME Journey Social Media GR

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικό
Κηφισίας 1 & Αγίου Ραφαήλ, 56532 Πολίχνη, Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310 672 436

 

Υποκατάστημα
Μερόπης 11, 10441, Αθήνα
Τηλ: 210 515 78 61
back